ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Στα προϊόντα που ξεχωρίζουν - Κορωνέικη Ποικιλία

slide567.png

Το ελαιόλαδο, ο "υγρός χρυσός" κατά τον Όμηρο, είναι ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής και αποτελεί ένα σπουδαίο διατροφικό θησαυρό με πολυάριθμα πλεονεκτήματα για την ανθρώπινη υγεία!

Aπό την αρχαιότητα είχε αναγνωρισθεί η αξία του από τον Ιπποκράτη τον Διοκλή και τον Διοσκουρίδη για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Σήμερα γιατροί και διατροφολόγοι, βασιζόμενοι σε αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών, υποστηρίζουν ότι το ελαιόλαδο δρα ευεργετικά σχεδόν σε όλες τις λειτουργίες του σώματος. Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη πρόσληψη ελαιολάδου ανά άτομο στον κόσμο.

Οφέλη από την κατανάλωση ελαιολάδου στην υγεία μας:

- Προστατεύει το καρδιαγγειακό μας σύστημα

- Συμβάλλει στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων & στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

- Προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και συναφών νευροεκφυλιστικών ανοιών

- Βοηθάει στην πρόληψη της οξείας παγκρεατίτιδας

- Η Βιταμίνη Ε και οι διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει δρουν προληπτικά κατά κάποιων μορφών καρκίνου

- Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και συντελεί στη μακροζωία και στη ζωτικότητα

 

Η κορωνέικη ποικιλία ελιάς υπερέχει σε θεραπευτικές ιδιότητες

Δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Διοσκουρίδης συνιστούσε ως βέλτιστο έλαιο για την υγεία εκείνο το ελαιόλαδο απο αποκαλείτο ωμοτριβές ή ομφάκινοι. Από την αρχαιότητα λοιπόν, ήταν γνωστό ότι δεν είχαν τη ίδια διαδραστικότητα για την προστασία της υγείας όλα τα ελαιόλαδα.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη σε 150 δείγματα ελαιόλαδου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, βγήκε το συμπέρασμα ότι η ποσότητα των αντιγλεγμωνωδών ουσιών στο λάδι της Κορωνέικης ελιάς είναι αρκετά υψηλή, αλλά και ότι η ποσότητα αυτών των ουσιών στο λάδι του Δήμου Μεσσήνης είναι πολύ υψηλότερη από το μέσο όρο, κάτι που σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Μανιάτη που πραγματοποίησε την έρευνα, οφείλεται σε διάφορους λόγους όπως, οι κλιματολογικές συνθήκες, τα εδαφολογικά στοιχεία και τη φροντίδα των ελαιοκαλλιεργητών και των ελαιοτριβέων.

Ωστόσο, αν και το φαινόμενο είναι πολυπαραγοντικό και περίπλοκο και χρειάζεται εκτενέστερη μελέτη, διαφάνηκε ότι στατιστικά τα δείγματα προερχόμενα από τη Μεσσηνία είχαν υψηλότερο μέσο όρο περιεκτικότητας σε σχέση με το συνολικό μέσο ότι από τα δείγματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Στη Μεσσήνη καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά η μη αρδευόμενη Κορωνέικη ποικιλία, ενώ τα περισσότερα ελαιοτριβεία είναι διαφασικά και οι παραγωγοί είναι ευαισθητοποιημένοι τόσο στο θέμα της εποχής συλλογής καθώς και στο θέμα της θερμοικρασίας παραγωγής του λαδιού.

Προιόντα

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΤΟΜΑΤΕΣ

ΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΚΟΡΔΟ

ΣΚΟΡΔΟ

ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ