ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ (ΠΟΠ) & ΝΑΞΟΥ

Οι πατάτες Νευροκοπίου (ΠΟΠ) ανήκουν στα προϊόντα που ξεχωρίζουν..

potatoes.png

Οι πατάτες που καλλιεργούνται στο λεκανοπέδιο Νευροκοπίου, είναι οι μόνες στην ΕΛΛΑΔΑ με πιστοποίηση Π.Ο.Π. γεωγραφικής ένδειξης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης, για σωστή διαχείριση καλλιέργειας.

Τη ξεχωριστή πινελιά στη γεύση, δίνει ο υδροφόρος ορίζοντας με τον οποίο αρδεύονται τα χωράφια, ο οποίος προέρχεται από πηγές των γύρω βουνών.

Σημαντικό ρόλο, που πρέπει να επισημανθεί, παίζει επίσης η διαφορά θερμοκρασίας ημέρας-νύχτας, που φτάνει τους 15 - 20 βαθμούς C.


Πολλά μπορούμε να πούμε για τους λόγους που έκαναν την πατάτα της Νάξου ξεχωριστή.

Σίγουρα έχει παίξει ρόλο η σύσταση του εδάφους, το μικροκλίμα της περιοχής, οι ποικιλίες και άλλα τοπικά χαρακτηριστικά.

Όμως για την εταιρεία μας σημαντικότερο ρόλο έχει παίξει η εμπειρία και οι επιλογές στην καλλιέργεια της πατάτας, των ντόπιων παραγωγών που για πάνω από 160 χρόνια συνεχίζουν μια μοναδική καλλιεργητική παράδοση που έχει στηριχτεί στην γνώση που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά με πραγματική αγάπη για το παραγόμενο προϊόν.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η πατάτα της Νάξου έχει πραγματικά μοναδική γεύση. Ενώ η πρωιμότητα της ανοιξιάτικης καλλιέργειας της Πατάτας της Νάξου είναι ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που της δίνει μεγάλη εμπορική αξία στις αρχές κάθε καλοκαιριού.

Η Διατροφική αξία της Πατάτας

- Αποτελεί σημαντική πηγή καλίου

- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

- Περιέχει σημαντική ποσότητα Βιταμίνης C, B6 και μαγγανίου

Ιδαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα παρουσιάζει το γεγονός, ότι η φλούδα της πατάτας έχει και αυτή τις δικές της ευεργετικές ιδιότητες, που αφορούν και την υγεία μας καθώς και θέματα εξωτερικής ομορφιάς.

 

 

Προιόντα

ΜΕΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΜΕΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΤΟΜΑΤΕΣ

ΤΟΜΑΤΕΣ