ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Μπορεί να μας φέρνει δάκρυα στα μάτια όταν το κόβουμε, ωστόσο δε λείπει από καμία κουζίνα!

kremmydia.png

Είτε φρέσκο είτε ξερό, είτε μαγειρεμένο είτε ωμό, δίνει υπέροχο άρωμα και μοναδική γεύση σε κάθε πιάτο και στις σαλάτες μας. Όλες οι ποικιλίες του κρεμμυδιού - λευκό, κόκκινο, κίτρινο - είναι εξαιρετικά υγιεινές και έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες, το "ταπεινό" κρεμμύδι χρονολογείται τουλάχιστον από το 5000 π.χ. Λέγεται ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν το κρεμμύδι, καθώς το σχήμα και οι ομόκεντροι κύκλοι του συμβόλιζαν την αιωνιότητα.

Στο Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε στο ανταλλακτικό εμπόριο για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών και προσφερόταν ως δώρο!

Θρεπτική αξία

Ένα μέτριο κρεμμύδι περιέχει το 20% της ημερήσιας πόσότητας βιταμίνης C που χρειαζόμαστε και μεταξύ 5% και 10% της αναγκαίας ημερήσιας δόσης βιταμίνης Β6, φυλλικού οξέος, καλίου και μαγγανίου ενώ έχει μόλις 44 θερμίδες.

Η ποικιλία αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο κρεμμύδι είναι τεράστια και μεταξύ αυτών βρίσκεται η κουερσετίνη η οποία έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες βρίσκονται στις εξωτερικές στρώσεις του κρεμμυδιού.

Μεταξύ άλλων το κρεμμύδι έχει αντικαρκινική δράση, προστατεύει από τα καρδειαγγειακά νοσήματα και ενισχύει τη σκελετική υγεία!

 

 

Προιόντα

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΣΚΟΡΔΟ

ΣΚΟΡΔΟ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ

ΜΕΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΜΕΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ